Η εκρηκτική αύξηση της χρήσης των mobiles το 2013

Σύμφωνα με πρόσφατη  μελέτη της  comScore για το 2013, τα Smartphone και  tablets  συνεχίζουν να αυξάνονται με  απίστευτους ρυθμούς καθώς όλο και  μεγαλύτερος αριθμός  καταναλωτών  χρησιμοποιούν τις συσκευές τους για πρόσβαση στο διαδίκτυο. Οι χρήστες των Smartphones  στις ΗΠΑ αυξήθηκαν το προηγούμενο έτος κατά 24%, δηλαδή  σε  156 εκατομμύρια το Δεκέμβριο του 2013.  Ωστόσο, η εκρηκτική και  ταχεία αύξηση της  χρήσης των "έξυπνων" κινητών δεν επέφερε μείωση στη χρήση του desktop (PC), η οποία αντίθετα  αυξήθηκε κατά 1%.

  Η  αύξηση της χρήσης των ψηφιακών συσκευών με τέτοια δυναμική στην αγορά και με μια κατανάλωση σε κλίμακα που αγγίζει το εξωπραγματικό, υπόσχεται νέες ευκαιρίες για τις εταιρίες που παρέχουν προϊόντα και υπηρεσίες στον τομέα αυτό. Οι προκλήσεις ενός κατακερματισμένου ψηφιακού "τοπίου"   (πολλαπλές τεχνολογικές πλατφόρμες, "έξυπνα" κινητά, κοινωνικά μέσα, video, διαφήμιση, μηχανές αναζήτησης, e-commerce) δημιουργούν μοναδικές ευκαιρίες για τις εταιρείες που έχουν την ικανότητα επίλυσης σύνθετων προβλημάτων. Η εξέλιξη των τεχνολογικών υποδομών, οι τεχνολογίες Big Data και  τα συστήματα μέτρησης στοιχείων digital marketing, θα βοηθήσουν στην υλοποίηση των υποσχέσεων  της ψηφιακής εποχής .

Η μοναδική δυνατότητα που παρέχουν τα smartphones για γρήγορη περιήγηση στο διαδίκτυο αύξησαν την χρήση τους αφού μείωσαν σημαντικά  το χρόνο  που δαπανούν οι χρήστες σε desktop υπολογιστές το 2013.Ο χρήστης smartphone  έχει πλέον την άνεση σταθερής και ποιοτικής πρόσβασης στο Internet, με ένα μόνο πάτημα του πλήκτρου. Η πιο δημοφιλής μέθοδος πρόσβασης στο διαδίκτυο μέσω smartphone είναι πλέον η χρήση των εφαρμογών, οι οποίες  αντιπροσώπευαν  το 85 % του διαδικτυακού χρόνου  που δαπανήθηκε   για τα τηλέφωνα έως το 2013.

Η εκρηκτική αύξηση της χρήσης των mobiles το 2013

 Περισσότερο από το ένα τρίτο όλων των χρηστών smartphone στις Η.Π.Α. κατεβάζει  τουλάχιστον μία εφαρμογή ανά μήνα. Σχεδόν το ήμισυ του συνολικού χρόνου χρήσης mobile apps γίνεται από συγκεκριμένες  κατηγορίες εφαρμογών, που αφορούν την κοινωνική δικτύωση, τα παιχνίδια και το ραδιόφωνο . Το γεγονός αυτό καταδεικνύει ότι τα κινητά χρησιμοποιούνται περισσότερο για ψυχαγωγία και επικοινωνία σε σχέση με τους υπολογιστές και τα laptops.

 Οι χρήστες των iphone καταναλώνουν περισσότερο χρόνο σε εφαρμογές media,ειδήσεις,ραδιόφωνο, φωτογραφίες, τοποθεσίες κοινωνικής δικτύωσης και σε εφαρμογές που αφορούν τον καιρό. Σε αντίθεση, οι χρήστες Android τηλέφωνων ξοδεύουν μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους στην αναζήτηση και σε Emails λόγω της ισχυρής  παρουσίαs  του Google Search και Gmail στην πλατφόρμα.

 Οι καταναλωτές  χρησιμοποιούν  διαφορετικές συσκευές ανάλογα με το ψηφιακό έργο που προσπαθούν   να πετύχουν, τον τύπο του περιεχομένου πολυμέσων που επιδιώκουν να συμμετάσχουν , και φυσικά τη φυσική τους θέση κατά το χρόνο της κατανάλωσης. Ορισμένες κατηγορίες, όπως ραδιόφωνο, χάρτες και ανταλλαγή μηνυμάτων επιτυγχάνονται ευκολότερα  και σε πολύ υψηλά ποσοστά από το  κινητό, ενώ κάποιες κατηγορίες όπως η αναζήτηση ειδήσεων χρησιμοποιείται περισσότερο από χρήστες των desktops.

 Στις  νεαρότερες  ηλικιακά κατηγορίες δαπανάται περισσότερος χρόνος σε εφαρμογές που αφορούν την κοινωνική δικτύωση, ψυχαγωγία και την ανταλλαγή μηνυμάτων ενώ στις μεγαλύτερες ηλικίες προτιμούνται οι πιο λειτουργικές εφαρμογές όπως Mail και χάρτες.

Η εκρηκτική αύξηση της χρήσης των mobiles το 2013

Μερικά από τα μεγαλύτερα ψηφιακά media brands είναι το Facebook, Google, Apple, Yahoo, Amazon, eBay. Το Facebook αποτέλεσε την  την πιο δημοφιλή  εφαρμογή και τον κύριο λόγο που οδήγησε στην ραγδαία αύξηση της αγοράς Smartphone καθ όλη τη διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς μέχρι το 2013, ακολουθώντας η  Google με τα τρία apps -– Google Play, Google Search και YouTube.