Η Ελλάδα δωδέκατο μέλος του eCommerce Europe

Οι  περίπου ενός έτους συνομιλίες ανάμεσα στον Ελληνικό (GRECA - Greek eCommerce Association ) και τον Ευρωπαϊκό οργανισμό ηλεκτρονικού εμπορίου (eCommerce Europe) καρποφόρησαν. Οι δυο φορείς, όπως ανακοίνωσαν από τις Βρυξέλλες πριν από μερικές ημέρες, συμφώνησαν στην ένταξη της Ελλάδας ως το δωδέκατο μέλος του eCommerce Europe.

Η Ελλάδα δωδέκατο μέλος του eCommerce Europe

Η τελετή ένταξης του GRECA στον eCommerce Europe θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες στις 13 Μαρτίου παρουσία του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν  Ρομπάι.

Αξίζει να αναφερθεί πως το 2013 ο τζίρος των επιχειρήσεων ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ελλάδα ξεπέρασε τα 3 δις ευρω. Τα οφέλη για τις εταιρίες της χώρας μας από την ένταξή της στον eCommerceEurope αποτυπώνονται στην παρακάτω δήλωση του προέδρου του Δ.Σ του GRECA , Νίκου Γουλή:    "Είμαστε πολύ χαρούμενοι που γινόμαστε μέλος του eCommerce Europe, καθώς χρειαζόμαστε την εξωστρέφεια στον κλάδο μας. Πλέον θα μπορούμε να συνομιλούμε και συναποφασίζουμε με τους ευρωπαίους συνάδελφούς μας, για θέματα που θα ενισχύσουν την εθνική μας στρατηγική στο ηλεκτρονικό εμπόριο, με έμφαση φυσικά στις εξαγωγές. Πέρα από την εθνική μας στρατηγική, ωφελούνται ιδιαίτερα και τα μέλη του GRECA, αφού θα έχουν πρόσβαση σε ενημέρωση, καθοδήγηση και άλλες πρωτοβουλίες, όπως ειδικές εκθέσεις για την επέκτασή τους σε άλλες χώρες, συνέδρια, workshops, κ.α."           

Περισσότερες πληροφορίες εδώ...