Video: Ο Βασιλιάς του περιεχομένου

Το video αποτελεί πλέον το πιο διαδεδομένο μέσο για επικοινωνία μεταξύ  εταιρείας και πελατών, και διακρίνεται από την αμεσότητα και την ταχύτητα. Όλο και περισσότερες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο διαδίκτυο υιοθετούν την παραγωγή και προβολή προϊόντων μέσω video προκειμένου να προσφέρουν ολοκληρωμένη αγοραστική εμπειρία στους πελάτες τους. Το video δίνει στους πελάτες έναν πιο άμεσο και εύκολο τρόπο ενημέρωσης. Η δημιουργία video για κάθε προϊόν αποτελεί μια χρονοβόρα και υψηλού κόστους επένδυση ειδικά εάν διαθέτετε ένα σχετικά μεγάλο κατάλογο προϊόντων. Αυτή η στρατηγική είναι ιδιαίτερα αποδοτική όταν διαθέτετε προϊόντα ιδιωτικής φίρμας καθώς η απεικόνιση των προϊόντων σας γίνετε πιο αποδοτικά και άμεσα. Αποτελεί μία επιπρόσθετη λειτουργία που θα σας δώσει το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που ψάχνατε για να διαφοροποιηθείτε και να ξεχωρίσετε από τον ανταγωνισμό σας.

Video: Ο Βασιλιάς του περιεχομένου

Ακολούθως θα αναλύσουμε τους λόγους που η χρήση video στο ηλεκτρονικό σας κατάστημα αποτελεί μια σπουδαία λύση που θα αυξήσει τις πωλήσεις σας:

1. Οι καταναλωτές "κάθονται" περισσότερη ώρα σε σελίδες που περιέχουν video

Είναι δεδομένο πως οι καταναλωτές  προτιμούν να παρακολουθούν video από το να διαβάσουν την περιγραφή του προϊόντος. Αυτό οφείλεται στη δυνατότητα του ανθρώπου να απορροφήσει περισσότερος πληροφορίες και πιο γρήγορα βλέποντας ένα video σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη μορφή περιεχομένου. Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την Invodo τα 2/3 των πελατών θα παρακολουθήσουν τουλάχιστον το 80% του video του e-shop σας (διάρκεια του video). Αυτό αυξάνει σημαντικά το συνολικό χρόνο που παραμένουν οι πελάτες στο e-shop δημιουργώντας καλύτερες συνθήκες για πιθανές αγορές.

2. Τα video βοηθούν στην αύξηση του ποσοστού μετατροπής (conversion rate)

Ίσως να φαίνεται κάπως υπερβολικό αυτό αλλά οι καταναλωτές επηρεάζονται από την εικόνα περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο ερέθισμα καθώς σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το marketingprofs.com έδειξε πως το 93% των πελατών θεωρεί πως τα οπτικά ερεθίσματα αποτελούν τον ισχυρότερο παράγοντα που καθορίζει τις αγορές τους. Επίσης το 73% των πελατών δήλωσε πως είναι πιο πιθανό να αγοράσει ένα προϊόν αφού έχει δει ένα video παρουσίασης ενώ 44% αναφέρει πως θα αγόραζε περισσότερα προϊόντα από ένα e-shop που διαθέτει video για τα προϊόντα του. Σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποιήθηκε από τη SwellPath στο δημοφιλές κατάστημα  ηλεκτρονικού εμπορίου Ariat, χρησιμοποιήθηκαν KPIs για να μετρηθεί το αντίκτυπο που έχει η χρήση video στις σελίδες των προϊόντων. Η μελέτη έδειξε πως το conversion rate σε σελίδες προϊόντων με video είναι 160% μεγαλύτερο σε σχέση με τις υπόλοιπες σελίδες.

3. Το video βοηθά στην αύξηση της επισκεψιμότητας του e-shop 

Υπάρχει ένας διαχωρισμός ανάμεσα στους marketers για το αν το video βοηθά ουσιαστικά στο SEO. Η αλήθεια είναι πως έχοντας video στο e-shop σας πραγματικά επιτυγχάνετε υψηλότερη κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης σύμφωνα με έρευνα της Buffer. Έχει παρατηρηθεί ότι το περιεχόμενο που αποτελείται από οπτικοακουστικό υλικό παράγει κατά μέσο όρο 3 φορές περισσότερους μηνιαίους επισκέπτες προς το e-shop σας συγκριτικά με ένα e-shop που δεν διαθέτει οπτικοακουστικό υλικό.

4. Άμεση σύνδεση με τα social media

Όπως θα έχετε παρατηρήσει το οπτικοακουστικό περιεχόμενο αποτελεί το πιο δημοφιλές αντικείμενο αναπαραγωγής στα πιο γνωστά social media. Το κοινό αγαπά να βλέπει και να ακούει, πολύ περισσότερο από το να διαβάζει κείμενα και περιγραφές. Επίσης, οι χρήστες μοιράζονται σε αρκετά μεγάλο ποσοστό οπτικοακουστικό περιεχόμενο στα social media πράγμα που θα πρέπει να εκμεταλλευτεί η επιχείρησή σας. Από τα πιο δημοφιλή social media που χρησιμοποιούν οι marketers για να διαφημιστούν και να διαμοιράσουν τα υλικό τους αποτελούν το Facebook, το Instagram και τον τελευταίο καιρό έχει μπει και στην ζωή μας το Snapchat. Και τα τρία προαναφερθέντα social media έχουν ένα κοινό παρανομαστή, έχουν επικεντρωθεί στη διάδοση πληροφοριών μέσω video και εικόνας.

Ενδιαφέρον έχουν τα ακόλουθα στατιστικά στοιχεία που αντικατοπτρίζουν τη δύναμη του video:

Από τα παραπάνω μπορούμε να διακρίνουμε την αποτελεσματικότητα της χρήσης video και γενικότερα το οπτικοακουστικό περιεχόμενο για την βελτίωση της επικοινωνίας και την προώθηση των πωλήσεων της επιχείρησής σας. Αποτελεί μια τάση που παρατηρείται όλο και περισσότερο με τις μεγαλύτερες εταιρείες του λιανικού εμπορίου και όχι μόνο να υιοθετούν τέτοιες στρατηγικές. Η εταιρεία μας παρέχει ένα ολοκληρωμένο πορτφόλιο digital services καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα διαδικτυακών υπηρεσιών (design, development, seo, social media marketing, ecommerce,...)

Περισσότερες πληροφορίες για ολοκληρωμένες υπηρεσίες eCommerce εδώ